Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2016 10:56 - Пари Дефинирани
Автор: parinovini Категория: Бизнес   
Прочетен: 721 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 25.01.2016 11:01



image
Мнозина определят богатството от размера на парите, човек има. Парите определено играе оваляйте в богатство, но това, което е пари ? Ако се вгледате в пари буквално, това е малки парчета хартия и малки парчета метал. Тя може да се измерва с числа можем да печатат върху него и стойността ние възпитаваме в нея, но парите е по същество една концепция.

Парите са за измерване

Ако погледнем към парите като форма на оценяване, ние трябва да погледнем как много положителни български левове хора имат. Положителен български лев са пари, които е необременен от дълг (нетна стойност).

Колкото по-положително пари имате, толкова по-богатите си и по покупателна способност, което имате. Повечето хора в България да имат отрицателно нетна стойност. Те дължат повече на тяхната къща, кола и други дългове, отколкото те всъщност имат.

Парите са власт

Парите може да ви даде сила, но ако сте остана на пустинен остров с милиарда български лева, това е само толкова ценен, колкото хартията, на която е отпечатана върху. Това е най-голямата стойност може да бъде като подпалки да запалите огън, който ще ви помогне да сте на топло и жив. Ако някой ви предлага разходка с хеликоптер от острова, вие с удоволствие ще им даде всичките си пари. Така че парите не са истински мярка на властта.

Money е концепция

Money заменя системата за бартер за по-хомогенен начин да се определи стойността на продуктите и услугите. Това е система, която работи за потребителя и търговеца.

Докато потребителите купуват продукти и услуги, търговци и предприемачи купуват времето на хората. Служители търгуват времето си качество те могат да използват, за да купуват продукти и услуги. Това е един безкраен цикъл, цикъл, който е в капан-голямата част от населението на света в време за пари за търговия. Има само на двадесет и четири часа на ден, така че ако сте време търгува за пари, което ограничава способността ви да печелите вярно богатство.

Когато пътувате от страна в страна, можете бързо да видите колко пари е просто концепция. Български лев не са приети в Германия, английски лири не са приети в САЩ, и пари на всяка страна изглежда по различен начин.

Промяна на пари парадигма

A парадигма е обикновено се смята, концепция, която може или не може да е вярно. Парадигми са включени света са плоски, заболявания са нелечими, а вие трябва да работим усилено, за да правят пари. Истината е, че Земята е кръгла, повечето болести са лечими и не е нужно да работим усилено, за да правят пари, ще трябва да работят умни.

Притежаването на бизнеса е един от най-простите начини да се възползват времето си, като аутсорсинг голяма част от работата или за наемане на служители, за да се размножават вашата продуктивност. Въпреки, че това е един от най-простите начини да се възползват времето си и да увеличат богатството си, не винаги е лесно.




Гласувай:
0



1. starotomagare - Що за статия ?Прилича на машинен ...
25.01.2016 11:42
Що за статия ?Прилича на машинен превод или написана от някой поназнайващ повърхностно български език.На места трудно се схваща смисъла понеже може да се разбере по много различни начини.Всъщност нищо ново .Все повече се срещат хора за които парите имат дори някакъв митичен смисъл особено когато си мислят (или им се внушава),че те са измерител за успех в живота и дори, колкото и абсурдно да звучи ,за стойност на самата личност която ги притежава.В нашите народни традиции не е заложено преклонението пред богатството.Сещам се дори за една приказка в която се осмиваха простаците в едно село които винаги са се отнасяли с насмешка и пренебрежение към един беден човек ,но когато късмета неочаквано му се усмихнал и той намерил имане и заживял по-богато всички се надпреварвали не само да се правят на негови приятели но и да го сочат за пример на децата си и да повтаят като премъдрост каквото и да кажел някога по какъвто и да било въпрос.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: parinovini
Категория: Бизнес
Прочетен: 11016
Постинги: 5
Коментари: 2
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031